Kombucha

Yey, på torsdag denna vecka får vi in Kombucha!

Kombucha är ett te som genom en jäsningsprocess fyllts med vitaminer, nyttiga bakterier och antioxidanter. 

Kombucha består av levande bakteriekultur som kan verka lugnande för magen och matsmältningen. Tack vare organiska syror och enzymer som bildas under bryggprocessen kan kombucha ha detoxande effekt på kroppen samt öka mättnadskänslan och fungerar därför bra i samband med träning och yoga.

Kombucha är rik på b-vitaminer som hjälper kroppen att ta upp energi ur maten och bryta ned fett. B-vitaminerna ser dessutom till att hår, hud och naglar håller sig starka och friska. Teet den bryggs på innehåller antioxidanter som skyddar kroppens celler mot fria radikaler vilket höjer immunförsvaret.

Kombucha är en mjölksyrabakteriekultur som fermenteras (jäser) med ekologiskt te. Under processen bildas alla näringsämnen.

Kombucha började framställas redan 220 f.Kr i Kina och kallades då för Livets Elixir. Kombucha är lätt kolsyrat, fermenterat ekologiskt te och är ett "Raw food". Raw food innebär att livsmedlet inte hettats upp under framställningen vilket gör att alla färska näringsämnen finns kvar.

Drick en Kombucha till frukost, drick den under dagen när du blir sugen på något uppfriskande eller till middagen. Fyll på med Kombuchaenergi i samband med yoga och träning. Utmärkt alternativ till snacks eller som alkoholfritt val istället för ett glas vin på kvällen.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln