Chiafest

Chiafest!
Är du trött på havregrynsgröten eller vill du prova något nytt rekommenderar jag dig verkligen att prova denna supergoda chiagröt!
Den är mättande, god och välgörande, dessutom brukar barnen älska den!

Ingredienser 1 portion:
1 banan
2,5 dl havremjölk
1 msk mandelsmör
vaniljpulver
1 tsk agavesirap
2 msk chiafrö
Mixa banan, mjölk, mandelsmör, vaniljpulver och agavesirap. Blanda ner chiafrön och rör runt. Låt stå i kylen minst 2 timmar, gärna över natten.

Värm 1 dl jordgubbar tillsammans med lite kokosolja och mixa till en slät kräm och häll den över chiagröten!
En fin start på dagen

Chia har funnits sedan 3500 f. Kr och ordet "Chia” kommer från ett ord som ursprungligen betyder ”oljig”. Lägger man chiafrön i blöt bildas det nämligen väldigt fort en geléartad klar hinna kring de små fröna. Fröna är en bra källa till både omega 3, proteiner, mineraler och antioxidanter, som järn, calcium, B3, magnesium, zink och fosfor.

Chia har många positiva effekter, bland annat ger det mättnadskänsla samtidigt som det innehåller fibrer. De hjälper vid en eventuell viktnedgång, eftersom de reducerar hungerkänslor och genom att de sväller i kombination med vätska, gör det att du äter mindre och känner dig mätt tidigare. Den svällande effekten hjälper också till att rensa kroppen och att lugna tarmen. Chiafrön håller även blodsockret i schakt.

Chiafröet har en fantastisk uppsättning av essentiella aminosyror, protein och antioxidanter, vitaminer och mineraler. Framförallt är chiafrön en god källa till Omega 3, som är viktigt för hjärnfunktionen och hjärnutvecklingen hos barn. Omega 3 har även en positiv effekt på inflammationer, hjärtsjukdomar och åderförkalkning.

Chiafrön är helt glutenfritt och veganskt!

Upplev kraften i chiafrön som världens bästa långdistanslöpare använder! Superfruits chiafrö är ekologiskt certifierade!

Denna veckan ger vi 15% rabatt på Chiafrö!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln